Casio lanserar en smartklocka i G-SHOCK-serien med Wear OS

G-SQUAD PRO GSW-H1000 har upp till en månads batteritid

casio gshock gsquad pro gsw h1000 1

Casio lanserar en smartklocka i den populära serien G-SHOCK. Smartklockan är den första modellen från Casio som använder Wear OS och modellnamnet är G-SQUAD PRO GSW-H1000.

Den stora säljpunkten med nya smartklockan är så klart tåligheten som varumärket G-SHOCK är känt för. G-SQUAD PRO GSW-H1000 klarar vattentryck ner till 200 meters djup och är ordentligt skyddad mot stötar.


Lästips:

casio gshock gsquad pro gsw h1000 2

Skärmen har två separata lager där den ena är en monokrom LCD-skärm för grundläggande information. Som klockslag, datum, antal steg och batterinivå.

Den andra är en AMOLED-variant i färg som är mer vad vi förväntar oss av en smartklocka. Skärmstorlekarna är 1,2 tum och upplösningen är 360 x 360 pixlar.

Fördelen med den monokroma skärmen är att batteritiden kan blir hela 30 dagar. Vid normal användning som en vanlig smartklocka med AMOLED-skärmen är batteritiden maximalt 1,5 dagar.

Eftersom G-SQUAD PRO GSW-H1000 använder Wear OS så får du alla tänkbara funktioner som finns i en bra smartklocka.

Casio har implementerat en hel mängd fitness- och träningsrelaterade sensorer och funktioner. Bland annat kan du mäta 15 olika aktiviteter och 24 träningsmetoder. Du kan själv lägga till upp till åtta specialträningar som kan konfigureras efter eget behov.

casio gshock gsquad pro gsw h1000 3

Casio har implementerat en hel mängd fitness- och träningsrelaterade sensorer och funktioner. Bland annat kan du mäta 15 olika aktiviteter och 24 träningsmetoder. Du kan själv lägga till upp till åtta specialträningar som kan konfigureras efter eget behov.

Andra detaljer pekar på att G-SQUAD PRO GSW-H1000 har inbyggd pulsmätare, GPS, lufttrycksmätare, kompass och en hel rad andra sensorer.

En intressant detalj är att Casio har en officiell kompanjonapp till sin nya smartklocka. Appen heter G-SHICK MOVE och den gör att du exempelvis kan ta hälsodata och lägga ovanpå videor som du spelar in med mobiltelefonen.

G-SQUAD PRO GSW-H1000 släpps i tre färger – svart, blått och rött. Det är oklart hur mycket modellen kostar i Sverige och när den kan släppas till butik. Klart är att priset i Storbritannien är 599 pund och i USA ligger priset på 699 USD.

Artikeln uppdateras med mer information när vi har fler detaljer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.