Skanna dina dokument med mobilappen Google Stack

Konceptapp som gör alla dina viktiga papper digitala och sökbara

google stacks 1 concept app 2021 area120

Skanna dina pappersdokument och spara dem digitalt med Google Stack – en mobilapp för Android som utvecklats av specialteamet Area 120.

Google Stack använder mobiltelefonens kamera för att ta en bild av ditt dokument, recept eller kvitto. Med smarta algoritmer omvandlas bilden till ett svartvitt, digitalt dokument.

Lästips: CamScanner – så farlig är appen

För att göra ditt digitala dokument så läsbart som möjligt så kan Google Stack automatisk förtydliga texten och även räta upp innehållet om du inte höll mobilen rakt ovanför när du tog bilden.

Dina digitala dokument sparas som PDF-filer. Med OCR-teknologi kan Stack-appen identifiera viktiga detaljer som datum, kontonummer och kostnader på exempelvis kvitton och fakturor.


Tack vare OCR-tekniken så kan du söka i dina digitala dokument via Google Stack och hitta rätt dokument på sekunder. All text som identifieras i dina dokument är sökbara via appen.

google stacks 2 concept app 2021 area120

Google Stack använder DocAI

En underliggande teknik i Google Stack är DocAI.

DocAI är artificiell intelligens som används i professionell mjukvara är att på ett snabbt och effektivt sätt identifiera, extrahera och kategorisera stora mängder data från digitala dokument.

We found that by applying DocAI’s enterprise technology to personal documents, we could help people get organized.

All data som sparas är säkert lagrat med hjälp av Googles säkerhetsrutiner. När du öppnar Stack-appen kan du ställa in om den ska vara lås bakom en PIN-kod, ansiktsidentifiering eller fingeravtrycksläsare.

Du kan också få automatiskt säkerhetskopiering av alla dina skannade dokument till molnlagringstjänsten Google Drive. Perfekt om du vill skanna dokument och sen avinstallera appen igen.

Lästips: Nimbus Note får PDF-stöd på iOS och iPad OS

Många utmärkta alternativ till Google Stack (Android & iOS)

Det här är inget nytt på marknaden. Det finns många appar som redan gör samma sak, men den här appen är från Google vilket kanske uppskattas av en del.

Area 120 är ett specialteam inom Google som utvecklar konceptappar. Google Stack är inte släppt officiellt och det finns ingen garanti att appen finns kvar imorgon eller nästa månad.

Faktum är att Google Stack endast kan laddas ner från Google Play Store på Android av amerikanska användare. Och har du en iPhone faller appen bort helt.

Här är några utmärkta alternativ för både Android och iOS:

Skanner-appar för Android

Skanner-appar för iOS

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.