Ny Apple HomePod på gång? Anställda får stora rabatter

Apple HomePod

Apple ger anställda stora rabatter på smarta högtalaren HomePod. Det är inte första gången företaget erbjuder sina prylar för halva priset till anställda, men det är sällsynt och nu undrar många – kommer en ny HomePod-modell?


Vad är Apple HomePod?

Apple HomePod är en smart högtalare från Apple med stöd för Siri och 360-grader ljuduppspelning. HomePod har en rund design som huserar en stor woofer, sju diskanthögtalare och sex mikrofoner. Högtalaren har också en Apple A8-processor för bearbetning av ljudet och hantering av röststyrning via digitala assistenten Siri. HomePod släpptes den 9 februari 2018 och har ett tämligen högt cirkapris kring 3 500 kronor. Läs mer om HomePod på den officiella webbsajten.

Speciell rabatt på HomePod för Apple-anställda

Normalpriset på Apple HomePod i USA är 299 USD. Enligt uppgifter till webbsajten 9to5mac är priset för Apple-anställda halva den kostnaden – bara 149.50 USD. Omräknat blir de anställdas kostnad cirka 1 900 kronor inklusive moms, vilket är 49% av vad HomePod kostar i svenska butiker.

Det finns även indikationer på att Apple erbjuder hörlurar från Beats till mycket lägre pris åt sina anställda. Detta enligt en obekräftad rapport från webbsajten iGeneration.


Ny Apple HomePod 2020-modell på gång?

Det finns få anledningar för Apple att ge sina anställda den möjligheten. En tänkbar och den kanske mest troliga anledningen är att Apple försöker rensa sina lager inför lanseringen av en ny, förbättrad HomePod-modell.

Apple HomePod lanserades i februari 2018 och även om modellen har två år på marknaden så är det fortfarande en av de bättre smarthögtalarna för Apple-användare. Problemet för Apple är att HomePod inte säljer i närheten lika bra som många konkurrenter.

Lästips: Apple: HomePod får stöd för samtal med iPhone och iOS 12

Enligt webbsajten 9to5mac är det fortfarande möjligt att gå in i en fysisk butik och köpa en HomePod som tillverkades kring slutet på 2018 eller början på 2019.

Och det finns två stora anledningar till varför HomePod inte säljer lika bra som den hade kunnat göra:

  1. Priset är mycket högt
  2. Inlåst i Apples ekosystem

Med en ny HomePod skulle Apple teoretiskt kunna sänka priset till en nivå som gör modellen mer attraktiv vid sidan av tunga konkurrenter som Sonos (med sin utmärkta One-serie).

Frågan är bara – vill Apple sänka sig till konkurrenternas prisnivå? Och vad kan företaget förbättra internt i högtalaren? Apple har skapat sig ett namn kring att hålla mycket högre priser än sina konkurrenter och HomePod är redan ruskigt bra, så vad kan vara nytt?

Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tror!

Extranyhet: Home Before Dark finns nu på Apple TV+

apple tv plus home before dark

Apple har släppt serien Home Before Dark på Apple TV+ och alla tio avsnitt är tillgängliga från start.

Home Before Dark beskrivs som en dramatisk mystikserie som inspirerats av den undersökande journalisten Hilde Lysiak. Serien handlar om hur journalisten Hilde upptäcker ett gammalt och bortglömt fall i en liten stad dit hon nyligen flyttat. Ett fall som till och med hennes pappa varit med och försökt gräva ner.

Trots att serien knappast har släpps så är de bekräftat att Home Before Dark får en andra säsong.

Jon M. Chu är seriens regissör och en av de exekutiva producenterna. Journalisten Hilde spelas av skådespelaren Brooklynn Prince som bland annat gjort röster till filmer som The Angry Birds Movie 2 och Lego The Movie 2.

Andra skådespelare i serien är Jim Sturgess, Abby Miller, Kylie Rogers, Michael Weston, Joelle Carter, Aziza Scott, Louis Herthum, Adrian Hough, Jibrail Nantambu och Deric McCabe.