Nu fungerar alarm med Google Home som tänkt

Google Home Mini tri-color

Google har uppdaterat sin populära högtalarserie Home med en buggfix som gör att alarm nu spelas upp som tänkt.


Att sätta ett alarm med Google Home (eller vilken digital assistent som helst egentligen) är bland det mest rudimentära man kan göra med en assistent. Du ber assistenten att sätta ett alarm vid en viss tidpunkt och din högtalare spelar en ton när tiden är nådd.

Enkelt, eller hur? Inte om man har använt en Google Home den senaste tiden. Enligt flera rapporter har de smarta Home-högtalarna i vissa fall ”glömt” att spela en ton när tiden för alarmet gått ut. Tacksamt nog är det en känd bugg hos Google som nu har släppt en buggfix.

På Google Home Help Forum bekräftar supporten att Google har släppt en buggfix och att alla alarm nu ska spela som vanligt.

Om du har en Google Home kan du testa att be assistenten räkna upp alla alarm som du satt, alternativt sätta ett alarm om du inte redan gjort de. Spelas en ton när tiden går ut har du fått buggfixen och allt fungerar korrekt.


Du kan läsa mer om problemet och buggfixen på Googles officiella forum. Glöm inte att du själv kan ställa frågor och få hjälp på forumet. Allt du behöver är ett Google-konto.