Windows Defender fungerar nu i Google Chrome

windows defender google chrome

Microsoft har släppt säkerhetsprogrammet Windows Defender som ett officiellt tillägg till webbläsaren Chrome. Målet är att ge användarna samma skydd med Chrome som vanliga Windows Defender ger åt Edge.


Du får ett extra lager med skydd som bland annat hindrar nätfiskeattacker som är ute efter dina personliga uppgifter. Tillägget identifierar även skadliga länkar och visar hur du säkrast går tillbaka från webbsajter med farligt innehåll.

För att Windows Defender ska fungera korrekt i Google Chrome måste du ge mjukvaran tillgång till din kompletta sökdata. Utan den kan tillägget inte göra sitt jobb korrekt. Du måste alltså lita på att Microsoft inte utnyttjar läget för egen vinning.

När du har installerat tillägget från Chrome Web Store behöver du inte göra mer. Det fungerar direkt och kör helt automatiskt i bakgrunden. Bara surfa lugnt och stöter du på problem berättar Windows Defender det för dig.

Tänk på att Windows Defender för Chrome inte är en komplett säkerhetslösning. Det är ett komplement till ditt vanliga antivirusprogram och brandvägg.


Med det sagt påstår Microsoft att Windows Defender skyddar mot nätfiskeattacker med 99 procents effektivitet, jämfört med 87 procent för bara Google Chrome och 70 procent för Mozilla Firefox. Åtminstone enligt tester utförda förra året av NSS Labs.

Skulle du installera Windows Defender i Google Chrome? Skriv en rad och berätta!