Spelet Firewatch flyger nu under Valves vingar

firewatch-wallpaper

Utvecklaren Campo Santo som släppte spelet Firewatch har köpts av spelgiganten Valve. Det meddelar företaget på sin officiella blogg där man även berättar att samtliga 12 utvecklare följer med i flytten.

  • Utvecklingen av Firewatch och In the Valley of Gods påverkas inte
  • Kan bli nystarten för Valve som egen spelutvecklare
  • 12 personer flyttas från Campo Santo till Valve
  • Gruppen fungerar som en separat enhet under Valve

Campo Santo hade flera längre diskussioner med Valve för att hitta rätt väg att gå framåt med ett köp och vad det skulle innebär för den pågående utvecklingen av Firewatch. Tillsammans hittade man en lösning som inte påverkar de befintliga utvecklarnas framtid.

Det 12 man starka utvecklarlaget kommer att arbeta oberoende av Valve för en överskådlig framtid. Målet är att bli klar med kommande speltiteln ”In the Valley of Gods” och släppa denna med Valve som utgivare.

Valve har hållit en nertonad roll på spelmarknaden de senaste åren. Istället för att pumpa ut många spel själva har de fokuserat på att tillhandahålla andra utgivares titlar via spelbutiken Stram.

Detta är nu på väg att ändras. Efter köpet av Campo Santo och tidigare köpet av Kerbal Space Program planerar Valve att ge sig in i leken igen med egna spel. Exakt vad det innebär för framtiden återstår att se, men alla hoppas väl på att Half-Life 3 ska släppas (nej, vi har inga förhoppningar själva på det).

Valves VD Gabe Newell har tidigare bekräftat att minst tre fullstora VR-spel är på gång från Valve. Men är VR verkligen framtiden och är det fokus på headset-krävande titlar som vi vill ha från företaget?

Vad tycker du om att speljättar som Valve köper mindre utvecklare? Vad tror du om kommande spel från Valve – vad hopps du kommer i framtiden? Skriv en kommentar här under och berätta!