Nu finns Apple Arcade till macOS – visas i App Store

apple arcade macos

Nu finns Apple Arcade för alla macOS Catalina-användare. Den omtalade spelplattformen släpptes före macOS Catalina som är planerad att lanseras under oktober 2019. Och den bör finnas på din dator redan idag om du kör någon version av senaste macOS.


Vad är Apple Arcade?

Apple Arcade är en speltjänst och plattform med fler än hundra olika speltitlar. Du betalar en månadskostnad för fri tillgång till alla spel i Apple Arcade. Spelen är helt fria från reklam och har inga in-app-köp. Ett utmärkt val om du har barn eller om du bara ogillar annonsering i spel.

Var hittar jag Apple Arcade i min Mac?

Apple Arcade har fått en egen flik i Apple App Store för macOS. När speltjänsten är redo för just din dator och du har uppdaterat till Catalina kommer den att visa sig där, tillsammans med de andra flikarna som Upptäck, Skapa, Arbeta och Spel.

Om du vill läsa mer om Apple Arcade kan du göra det på den officiella webbsajten här.

Måste jag ha macOS Catalina för att använda Apple Arcade?

Ja, du måste använda macOS Catalina på din Mac-dator för att kunna använda se fliken i App Store och använda Apple Arcade.


Apple Arcade fungerar på alla enheter som stöder macOS Catalina, iOS 13, iPadOS 13 och tvOS 13. Allt du gör synkroniseras via iCloud så att du alltid har tillgång till dina sparfiler oavsett vilken enhet du använder.

Hur mycket kostar Apple Arcade?

Apple Arcade har en kostnadsfri provperiod som du kan använda. Därefter är priset hyggligt låga 59 kronor per månad. För den summan kan du spela på upp till sex enheter i samma hem. Inte fy skam med tanke på vad man får alltså.

Vilka handkontroller fungerar med Apple Arcade?

Du kan använda en hel rad med handkontroller med macOS Catalina och Apple Arcade. De säkraste valen är standardkontrollerna för Playstation 4 och Xbox One.