16-tums Macbook Pro kan få strömadapter på hela 96W

macbook pro 15 usb c 2019

Apple väntas släppa en 16-tums Macbook Pro under 2019 – och enligt nya uppgifter kan den ha en 96W strömadapter för USB-C.

De första ryktena om en ny Macbook Pro med 16-tumsskärm började cirkulera på internet tidigare i februari. Sedan dess har det bit för bit trillat in mer information om den hett efterlängtade modellen.

Senaste informationen är att Apple kan skeppa med en 96W strömadapter med nya modellen. Detta efter att oskarpa bilder på just en sådan strömadapter har lagts ut på internet.

På strömadaptern står ”96W USB-C Power Adapter” och ”Designed by Apple in California — Assembled in China”. Den senare är identisk med hur Apples befintliga strömadaptrar är märkta.

Idag finns ingen Macbook-modell på marknaden med en 96W strömadapter. 13-tumsmodellen har en på 61W och 15-tumsmodellen har en på 87W. Så det vore ett nämnvärt steg upp i effekt.


Apple Pro Display XDR kan driva nya 16-tums Macbook Pro

En nämnvärd detalj är att 32-tumsskärmen Pro Display XDR kan ladda enheter upp till just 96W via sin Thunderbolt 3-anslutning. Det vore väldigt lämpligt för den ryktade 16-tums Macbook Pro-modellen, eller hur?

När en 16-tums Macbook Pro kan presenteras är idag oklart. Det ryktas att Apple tänker hålla i ett stort evenemang under oktober månad där nya Macbook Pro- och iPad Pro-modeller kan avslöjas. Huruvida det kommer att ske återstår att se.

Andra detaljer som ryktas kring 16-tumsmodellen är en skärmupplösning på 3 072 x 1 920 pixlar (227 pixlar per tum), nionde generationens Intel Core-processorer och ett omarbetat tangentbord. Det är knappast någon nyhet att befintliga Macbook Pro-modeller har haft stora problem med just tangentbordet, så den sista punkten är klart välkommen.

Vad hoppas du kommer med nya Macbook Pro? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.