Trådlösa laddare för iPhone begränsas till 5W med iOS 13.1

apple iphone 11 pro

Ett testföretag har granskat ett antal trådlösa laddare för iPhone, och kommit fram till att iOS 13.1 begränsar flera under den teoretiskt maximala hastigheten.


Företaget ChargerLAB testade trådlösa laddare med en iPhone 11 som kör iOS 13.1 och noterade att flera trådlösa laddningsplattor får begränsad laddningseffekt.

Istället för att ladda med 7.5W som med iOS 13 så har effekten minskat till bara 5W med iOS 13.1. En minskning till bara 70 procent av tidigare effekt. Vilket i praktiken betyder längre laddningstider för användarna.

Försämringen gäller dock inte alla trådlösa laddningsplattor på marknaden som klarar 7.5W.

Enligt ChargerLAB är laddningsplattor från Anker, Belkin, Logitech, Mophie och Native Union exklusiderade. Noterbart är att alla tillverkarna säljer sina produkter i Apple-butiker.


Hur vet jag att min trådlösa laddare inte begränsas med iPhone 11, 11 Pro eller 11 Pro Max?

Det finns egentligen två vägar att gå här. Antingen så undviker du att uppdatera din iPhone med iOS 13.1 (vilket vi inte rekommenderar), eller så gör du lite efterforskning bara innan du köper din trådlösa laddare.

Laddarna du hittar i Apple Store är certifierade av företaget och kan använda sin fulla kapacitet för snabbare laddning. Om du hittar något utanför Apple Store däremot är det inte lika säkert att laddningen är optimal – så kolla noga vad som fungerar bäst innan du gör ett köp.