Buggfixar med iOS 13.1.1 – här är allt som fixas

apple ios 13 logo

Apple har släppt iOS 13.1.1 vilket är en liten uppdatering med ett antal buggfixar för iOS. Det är den andra snabbfixen som Apple släppt på en vecka för att lösa småproblem.

Med iOS 13.1.1 får du en handfull buggfixar och optimeringar som gör din upplevelse med alla iPhone-modeller som har stöd för iOS 13.

De mer nämnvärda fixarna berör ett problem med snabb batteriförbrukning, ett säkerhetsproblem med tangentbord från tredjepart samt en bugg som hindrar Påminnelser från att synkronisera ordentligt.

Apple har även implementerat en buggfix för webbläsaren Safari. Mer specifikt har de löst ett provblem där sökförslag automatiskt aktiverades igen efter att ha slagits av manuiellt.

Nära alla ovanstående buggfixar har även släppts till iPad om du har en sådan med iOS 13 eller iPadOS 13.

apple iphone 11 pro
iOS 13.1.1 kan installeras på din iPhone 11 Pro Max idag

Det är positivt att Apple är snabba med buggfixar, men det är förvånansvärt låg kvalitet på mjukvaran som företaget släpper. iOS 13 anses vara en av de mer buggiga och ostabila på mycket längre – och vissa stora tekniksajter undrar varför Apple överhuvudtaget släppte iOS 13 när iOS 13.1 är så mycket bättre.

Och det återstår en del polering för Apples del eftersom iOS fortfarande har märkbara buggar. Som att dataanslutningen helt tappas trots att telefonen visar full signalstyrka – det enda som löser problemet är att starta om iOS.

Om du inte har iOS 13.1.1 på din mobiltelefon så kommer iOS att avisera dig när uppdateringen är redo. Du kan även kolla manuellt via inställningarna om du inte vill vänta. iOS 13.1.1 är rekommenderad och du bör installera den snarast möjligt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.