Nu får WhatsApp stöd för emojireaktioner (här är Mark Zuckerbergs favoriter)

WhatsApp Logo

Om du använder Facebook Messenger så vet du att appen har stöd för tusentals emojis när du vill reagera på meddelanden. Använder du WhatsApp så har du – hittills – varit begränsad till bara några enstaka emojis. Tråkigt värre alltså.

Nu blir det tacksamt nog ändring på det. Enligt Mark Zuckerberg, VD på Meta (tidigare Facebook), så får WhatsApp samma utmärkta emojistöd som Messenger. Det betyder att du kan reagera med vilken emoji som helst så länge den stöds av operativsystemet.

Tillvägagångssättet i WhatsApp är identiskt med Facebook Messenger. Håll fingret på meddelandet, välj plustecknet och välj den emoji du vill använda. Vill du ta bort reaktionen eller välja en ny reaktion så är även det möjligt, du gör precis som när du lade till den första emojin.

Stödet för alla emojis till reaktioner på meddelanden i WhatsApp rullas ut just nu. Det kan dröja några dagar innan just du ser stödet i din app.

Kan du gissa vilka emojis som Mark Zuckerberg själv främst använder? Enligt hans meddelande om emojireaktioner så är det här några av favoriterna just nu: 💯👊🍟🏄‍♂️

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.