Nu blir World of Warcraft snabbare på Windows 7

World of Warcraft 950x500

Microsoft öppnar för DirectX 12 på Windows 7 – men bara för ett litet antal spelutvecklare. Det nära tio år gamla operativsystemet närmar sig slutet på sin support-period, och ändå kan vissa spel få senaste DirectX-versionen.

Först ut att få DirectX 12 på Windows 7 är World of Warcraft. Blizzard och Microsoft samarbetar för att göra spelet bättre på det gamla operativsystemet, sannolikt för att World of Warcraft fortfarande har ett stort antal spelar på detta.

Allt du behöver göra för att aktivera det nya stödet till World of Warcraft på Windows 7 är att installera en uppdatering med version 8.1.5 för spelet. När det är gjort kan du vänta dig markanta prestandaförbättringar – förutsatt att du har ett grafikkort som stöder rätt teknik.

I skrivande stund arbetar Microsoft med ett litet antal utvecklare för att ta DirectX 12 till deras spel på Windows 7. Företaget har tidigare använt DirectX 12 som en hävstång för att locka fler till Windows 10, men steget de tar nu lär minska den effekten.

At Microsoft, we make every effort to respond to customer feedback, so when we received this feedback from Blizzard and other developers, we decided to act on it.

Jianye Lu, DirectX Program Manager på Microsoft

När World of Warcraft fick stöd för DirectX 12 på Windows 10 utlovades en optimerad bildrendering med upp till 35 procent högre bildfrekvens. Det är ett stort lyft för vilken dator som helst, men givetvis mest märkbart på speldatorer i budget- och mellanklassen.

Idag är det oklart vilka andra spel som implementerar stöd för DirectX 12 på Windows 7. Oavsett så är det en bra idé att uppgradera till Windows 10 eftersom stödet för Windows 7 är på väg bort – och med det kommer inga fler uppdateringar med bugg- och säkerhetsfixar.

Kör du World of Warcraft på Windows 7? Vad tror du om nya uppdateringen och DirectX 12-stödet? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.