Nu är Playstation 2 officiellt dödförklarad

sony playstation2 and controler

Sony har officiellt tagit död på Playstation 2. Den ikoniska spelkonsolen får inte längre repareras av Sony, hela 18 år efter den initiala lanseringen.


Efter lanseringen av Playstation 2 under 2000 fortsatte Sony att tillverka spelkonsolen fram till 2013. Det är med alla mått sett en galet lång period där konsolen alltså inte bara underhölls med reparationer, det kom nya exemplar till butikshyllorna också.

Kort därefter släpptes Playstation 4 och Sony valde att helt sluta tillverka Playstation 2 på samtliga marknader. Men fram till den 7 september har det varit möjligt att underhålla, serva och reparera den gamla konsolen via Playstation Clinic.

Sony har tidigare varnat sina kunder att alla support-ärenden kring Playstation 2 som ska hanteras av företaget måste inkomma senaste den 31 augusti 2018. Därefter kommer inga sådana att behandlas.

Beslutet att sluta reparera Playstation 2 betyder verkligen slutet på en era. Tacksamt nog finns en hel rad spel till konsolen som kan emuleras på nyare Playstation 4. Så om du vill prova de klassiska spelen – som Shadow of the Colossus – och inte bara de omgjorda nylanseringarna, så har du chansen.


Har du en Playstation 2 hemma – och om så är fallet, spelar du fortfarande på den? Skriv en kommentar och berätta!