GoPro Hero 7 – actionkameran fångad på bild före lanseringen

GoPro Logo

GoPro Hero 7 har läckt som bild via en butiksskärm. Den nya actionkameran väntas blir presenterad senare under september månad – och föga förvånande är den nära identisk med föregångaren Hero 6.

Det är nära omöjligt att hålla stora lanseringar hemliga idag. Nyligen fick vi de första högupplösta bilderna på Apple iPhone XS och Apple Watch 4, därefter tappade någon en Google Pixel 3 som hamnade på bild. Och nu läcker GoPro Hero 7 ut också.


GoPro Hero 7 ser ut att släppas i tre färger: vit, silver och svart. Designen verkar nära identisk med föregångaren Hero 6 och det är förvånande om vi får någon större uppgradering av egenskaperna i år. Snarare handlar det om optimeringar av de mindre slagen.

gopro hero 7 screen photo leak
Bildkälla: AustinMittelstadt

På bilderna som läckt ser vi att GoPro Hero 7 är vattentät ner till 10 meters djup och att två av varianterna saknar skärm på framsidan (den tredje, svarta varianten har en monokrom skärm på fronten).

GoPro har haft några riktigt tuffa år bakom sig och företaget tvingades ta bort en del produkter för att spara pengar. Bland annat minskades antalet kameror under 2016 till bara tre modeller, och företagets drönare försvann helt från horisonten.

Företaget har lyft sig från sina blodröda siffror till ett mer positivt resultat, men frågan om marknaden för actionkameror kvarstår. Är det en produkt som kommer att fortsätta sälja i framtiden, eller kommer mobiltelefonerna att ta över så långt att GoPro måste lägga ner sin verksamhet?

Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.