Nu är iWorks & iMove helt gratis för alla

apple iwork units
Apple har gjort en hel mängd applikationer gratis via App Store, bland annat populära iMovie och samtliga appar som omfattas av iWorks. Ett stort drag som kan spara många användare åtskilliga hundralappar.
Draget är tämligen oväntat och utan förvarning från Apples sida. Dock bör sägas att det inte är en förändring som påverkar många då alla applikationer redan är gratis under en femårsperiod för de som köpt ny hårdvara vilket borde omfatta nästan alla som har en Mac.
Apple har varit relativt duktiga på att underhålla sina applikationer men det känns ändå som att fokus ligger på annat håll ändå. Det märks inte minst på iMovie och Garageband för iOS som fick sina senaste uppdateringar i januari 2017 respektive juli 2016.

macOS

iOS

Om du funderar på att ladda ner och installera någon av applikationerna kan det vara bra att veta hur mycket plats som tas på hårddisken. Inte minst om du har en dator eller mobiltelefon med lägsta utrymmesmängden.


Pages, Numbers och Keynote tar upp 480MB, 361MB respektive 695MB efter installation på datorn. Tittar vi på iOS-sidan av samma applikationer är det istället 230MB, 173MB och 472MB som gäller — nära en halvering i storlekarna.

Garageband och iMovie tar i sin tur 956MB respektive 2,15GB på datorn. Versionerna för iOS tar upp 1,7GB för Garageband och 697MB för iMovie. Inga obetydliga storlekar alltså, så har du en telefon med 16GB utrymme lär du känna att det tar mycket plats.

Läs mer om nyheten på AppleInsider.