Nu är Bungie officiellt en del av Playstation-familjen

sony playstation bungie 2022

Sonys köp av spelstudion Bungie är nu fastställt och klart. Det betyder att Bungie idag är en del av Playstation-familjen – och vi kan förhoppningsvis snart se de första frukterna av integrationen.

Köpet av Bungie presenterades tidigare under året och prislappen bekräftades då till runt 3,8 miljarder dollar. En blygsamma siffra jämfört med Microsofts köp av Activision Blizzard som gick på 68,7 miljarder dollar.

När slutar Sony att släppa spel till Playstation 4? (här är svaret)

Även om Bungie nu ägs av Sony så behåller spelstudion sin artistiska frihet. De får alltså själva styra innehållet i sina spel precis som tidigare och får arbeta självständigt från Sonys styre. Åtminstone är det uppgifterna som gäller idag.

Intressant nog betyder det också att Bungies framtida spel inte kommer att bli exklusiva för Playstation. Att det gäller befintliga spel är inte förvånande eftersom det finns avtal som måste hedras, men framtida spel hade kunnat släppas exklusivt för Sonys spelkonsol och den vägen locka fler till Playstation.

Destiny 2 kommer till Xbox Game Pass för PC

Just nu har två av tre stora gamingaffärer fastställts – och det är Sony som köpt Bungie samt Take-Two som köpte Zynga tidigare i maj. Det enda som är kvar nu är Microsofts köp Activision Blizzard som fortfarande är under utredning.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.