No Man’s Sky släpps till PC i augusti — utvecklare bekräftar

No Man's Sky

No Man’s Sky lanseras inom kort och strax efter släppet till Playstation 4 är det dags för PC-versionen. Det skriver Sean Murray, en av utvecklarna bakom spelet, på Twitter och det är glädjande nyheter för alla som väntat.


Redan idag har ett fåtal spelare lyckats lägga händerna på exemplar av No Man’s Sky men de som fortfarande väntar har inte långt kvar till lanseringen. Redan den 9 augusti kommer spelet att hamna i postlådan om man beställt Playstation 4-versionen och redan tre dagar senare kommer PC-versionen.

Samtidigt som spelet är praktiken är färdigt och tryckt på skiva så arbetar utvecklarna nu med att optimeringar och nyheter som kan släppas med uppdateringar. Bland annat stöd för skärmar i formatet 21:9 — något som Sean Murray själv tittat närmare på den senaste tiden.


Lästips: No Man’s Sky raderar sina servrar innan lansering — ger alla en ny start


Just lanseringen av PC-versionen har varit lite oklar och på flera köpställen har det funnits motstridiga uppgifter. Steam har exempelvis skrivit den 9 augusti, som med Playstation 4-versionen, medan den officiella webbsajten nämner en global lansering den 12 augusti, vilket också är rätt datum.


De som har en Xbox- eller Wii-konsol får dock känna sig lämnade i kylan. Sony har nämligen varit med och finansierat spelet så det är inte konstigt att Microsoft och Nintendo hamnar utanför. Samma anledning som att hyllade Bloodborne till Playstation aldrig kom till Xbox-konsolerna.

Tänker du spela No Man’s Sky? Det kommer vi att göra! Skriv en kommentar och berätta vilka förväntningar du har på spelet!