No Man’s Sky raderar sina servrar innan lansering — ger alla en ny start

No Man's Sky

No Man’s Sky har inte hunnit släppas än men redan finns ett antal spelare som lyckats lägga vantarna på ett exemplar. Det betyder att de kunnat spela före alla andra och göra upptäckter i den nära nog oändliga världen.


Det betyder dock inte att de får behålla sina upptäckter när spelet väl släpps. Dagen innan lansering kommer servrarna att återställas för att radera alla spår av de tidiga spelarna. Detta enligt Harry Denholm som arbetat med utvecklingen av No Man’s Sky.

Han säger dock också att spelarnas sparfiler kommer att fungera vilket betyder att alla föremål som de samlat på sig kommer att finnas kvar. Det lär dock inte påverka de andra spelarna överhuvudtaget och därför tillåter utvecklarna att sparfilerna får behållas.


No Man’s Sky finns till Playstation 4 (Limited Edition här) och PC


Med tanke på hur stor spelvärlden är så är chansen god att många spelare inte stöter på någon annan. Vilket också är en av grundtankarna med spelet. Det ska finnas en speciell känsla av att hitta en annan spelare eller dennes värld.


Och på tal om det — kan ni gissa hur många planeter det finns att besöka? 18 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000. Eller 18 kvintiljoner som lär vara enklare att säga. Ganska galet om vi får säga det själva.

Här är en kort trailer för No Man’s Sky: