Google förbättrar Drive med bättre förhandsgranskning

Google Drive Logo

Det har blivit mer praktiskt och enklare att öppna filer med Google Drive. Molntjänsten har nämligen uppdaterats med ett renare gränssnitt som är enklare att använda och utökat stöd för förhandsvisning av dokument.


Google Drive är en av de absolut bästa molnlagringstjänsterna idag. Inte bara för att du kan ladda upp filer och spara dem säkert i molnet utan för att du kan öppna många format och förhandsgranska dem direkt i webbläsaren.

Eftersom Drive är en del av ett större paket med tjänster från Google — som Gmail, Docs, Sheets och Photos — så får man en tät integration mellan dessa med sömlös delning av filer.

google-drive-cleaner-interface-2016

Förbättringarna till Google Drive gör detta nu ännu bättre. Knappar och verktygsrader för hantering av de filer som granskas döljs nu automatiskt när du inte behöver dem.


Det har också blir möjligt att zooma i kalkylark för att inspektera specifika celler och rader. Google har också gjort det enklare att zooma i vanliga textdokument. Knapparna för detta är större och enklare att hitta.

Inom två veckor kommer alla användare att ta del av nyheterna. Redan idag kan användare av snabba lanseringar prova på förbättringarna.