Enorm uppdatering till No Man’s Sky på lanseringsdagen — v1.03 ger stora nyheter

No Man's Sky

No Man’s Sky får en enorm uppdatering med mängder av förbättringar och ändringar. Redan samma dag som spelet släpps kommer nya mjukvaran att finnas redo för nedladdning från utvecklaren Hello Games.


Bland annat kommer version 1.03 att innehålla tre olika vägar som tar spelaren vidare mot en mängd val som bestämmer vad man ser länge fram i spelet. Hello Games har också introducerat ett djupare handelssystem, ny stridsmekanik och utökade kriterier för skapande av nya planeter.

Inga små ändringar alltså och det märks inte minst på stridsmekaniken som bland annat omfattar ett helt nytt träffsystem för att beräkna kritiska träffar med handeldvapen. Dessutom har utvecklarna skrivit om hur vapensiktet fungerar på marknivå (när du är i rymden med ditt skepp fungerar det som tidigare).

Hello Games har tidigare sagt att det är sällsynt att spelare stöter på varandra i No Man’s Sky men för att underlätta att faktiskt hitta andra så kommer ändringar kring detta med uppdateringen. Nu kan man scanna av den enorma karta som finns tillgänglig och öka chanserna att hitta andra spelare den vägen.


No Man’s Sky köper du här till Playstation 4 (Limited Edition) och PCNo Man’s Sky har en hel mängd uppdatering att vänta under den mest överskådliga framtiden. Många är kanske inte fullt så stora som version 1.03 men buggfixar och optimeringar är åtminstone att vänta — och vi uppskattar engagemanget från Hello Games.

Nästa stora version kommer att bjuda på möjligheten att skapa egna baser (!) och att äga enorma fraktrymdskepp. Det kommer även grafiska förbättringar som ny molnrendering och förbättrad anti-aliasing (teknik för att kanter på grafik inte ska bli hackiga).

Taggad på att spela No Man’s Sky? Det är vi!