Nintendo Switch & Zelda: Breath of the Wild rekordsäljer

Zelda — Breath of the Wild

Det går bra för Nintendo. Senaste spelkonsolen Switch säljer som smör i solsken och spelet The Legend of Zelda: Breath of the Wild ännu bättre. Faktum är att spelet har sålts i fler exemplar än spelkonsolen, vilket är minst sagt anmärkningsvärt.


Bara under mars månad såldes 906 000 exemplar av Nintendo Switch på den amerikanska marknaden medan The Legend of Zelda: Breath of the Wild såldes i 925 000 exemplar. Varför säljer spelet i fler exemplar? En anledning kan vara att en del användare köper specialversioner att spara undan och sedan en normalversion att faktiskt använda.

Åtminstone är det en förklaring som Nintendo gått ut med, även om den inte på något sätt är bekräftad. Men visst är det rimligt att en del köper versioner som snabbt blir sällsynta efter några månader och som sedan kan säljas dyrt eller blir en fin trofé i bokhyllan. Det är inte ovanligt och vi på Tekniksmart har gjort samma sak.


Lästips: Netflix och andra filmtjänster kommer till Nintendo Switch


Under samma månad såldes cirka 460 000 exemplar av den äldre spelkonsolen Wii U, vilket ger en totalsumma kring 1,3 miljoner sålda spelkonsoler för Nintendo förra månaden.


Nintendo har räknat med att skeppa runt 2 miljoner spelkonsoler globalt räknat under mars månad. Och det verkar som att den japanska speljätten kommer att nå sitt mål, åtminstone utifrån de siffror vi har idag. Exakta siffror väntas komma inom de närmaste veckorna.

Samtidigt kan vi rapportera att The Legend of Zelda: Breath of the Wild bekräftats vara Nintendos snabbast säljande spel någonsin. Och det är inte så konstigt då spelet varit superintressant för fans av Zelda-serien världen över. Dessutom var spelet det enda (nåja) vettiga spelet att skaffa till Switch vid lanseringen vilket ytterligare bidragit till dess popularitet.

Nu när Nintendo har helt nya spelkonsolen New 2DS XL på gång hoppas vi så klart att ett nytt Zelda-spel är på gång till 2DS- och 3DS-serien. Det vore inte logiskt att få Zelda: Breath of the Wild till dessa, men ett nytt spel med Link vore så klart uppskattat.

Läs mer om nyheten på The Verge.