Snart kan du returnera spel köpta via Xbox Live

Microsoft Xbox One S
Xbox One S

Snart kan du köpa spel via Xbox Live och sedan returnera dem om du inte är nöjd. Microsoft experimenterar just nu med just den funktionen och det ska gälla för både Xbox One-serien och Windows 10.


I skrivande stund handlar det om ett litet antal användare av Xbox Live som har tillgång via Xbox Insider Program. Om man begär en återbetalning inom 14 dagar från köptillfället skickar Microsoft tillbaka pengarna för köpet man gjort och tar bort spelet från kontot.

Kravet är att man inte får ha spelat i mer än två timmar; allt efter det och återbetalningen omöjliggörs. Dessutom måste spelet ha öppnats minst en gång för att det ska gälla. En annan detalj är att återbetalningar inte görs för DLC:s, säsongspass och liknande.

Om Microsoft noterar att någon försöker utnyttja det nya återbetalningssystemet på något vis kan företaget helt neka återbetalning. Både för det berörda spelet och alla efterföljande.

— Ni talade och vi lyssnade. I vår strävan att ge gamers friheten att välja kommer nu förändringar till Microsoft Store som ger köparna ett enkelt sätt att returnera digitala köp, som spel och applikationer via account.microsoft.com, skriver Microsoft.

Det här är ett stort steg för Microsoft och Xbox som tappar allt mer digital mark till Sony och Playstation.


Mängden unika spel till Xbox-konsolerna blir allt färre och det känns tydligt som att Microsoft börjar förlora de tunga titlarna jämfört med Playstation. Därför är det extra viktigt med specialfunktioner som att kunna returnera spel om man inte är nöjd.

Nämnvärt är att det givetvis dröjer ett bra tag innan du får del av den här funktionen. Det är som ovan nämnt bara ett litet antal testanvändare som får chansen att prova idag, så räkna inte med att få ta del av det roliga förrän om flera veckor eller månader.

Läs mer om nyheten på Reddit.