Minecraft kommer till Nintendo Switch — spelet släpps i maj

Super Mario Minecraft

Gillar du Minecraft och hoppas att spelet kommer till Nintendo Switch? Då har du tur — det är nämligen bekräftat att Minecraft kommer till den populära spelkonsolen i maj.


Spelet är nära identiskt med vad vi har sett tidigare på andra plattformar, men Nintendo har lyckats få med några unika detaljer som lär uppskattas av alla fans.

Bland annat ett 40-tal skins med Super Mario-tema där bland annat Luigi, Peach, Wario och Bowser finns representerade. Det finns även områden från Mushroom Kingdom som återskapats i Minecraft och ett dussintal med andra inspirationsdetaljer från Nintendos världar.

En annan detalj som vi uppskattar är att Nintendo inkluderat musik från Super Mario 64 i Minecraft och det går att vara upp till åtta samtidiga spelare i din värld.


Nintendo New 2DS XL – allt du behöver veta om nya spelkonsolenMinecraft för Nintendo Switch släpps den 11 maj och kostar 29,99 dollar. Omräknat blir det cirka 270 kronor exklusive moms, men vi får hoppas att det inte blir mer än så. Minecraft för Xbox One och Playstation 4 kostar mindre än så medan Wii U-versionen landar kring 290 kronor (enligt Prisjakt idag).

Att Nintendo har lagt in en mängd nya skins och detaljer som rör Super Mario är så klart välkommet, men det viktiga i sammanhanget är att Minecraft överhuvudtaget kommer till Switch. Det är ett spel som nått extrem succé och som måste finnas på alla plattformar som vill ta sig någonstans idag.

Det är kanske inte det absolut viktigaste, men det är en stortitel i litet format. Minst lika viktig som något annat AAA-spel utan att själv vara det. Eller vad tycker du?

Läs mer om nyheten på Nintendos officiella webbsida.