Tamagotchi kommer tillbaka — Bandai Japan släpper ny version

tamagotchi bandai japan 2017

Tamagotchi kommer tillbaka i en ny och mindre version. När Bandai Japan firar 20 år planerar den kända tillverkaren att nylansera sin välkända produkt — som inte bara mindre rent fysiskt utan även något billigare än tidigare.

Om du inte vet vad en Tamagotchi är så kan nämnas att den lilla prylen blev en enorm succé 1996 (ja, Tamagotchi har några år på nacken) i Japan. Enheten är äggformad med en liten skärm med tre knappar och målet är att hålla en liten varelse vid liv.

Med de tre knapparna ska du mata, rengöra och hålla varelsen glad. Från äggstadiet till fullt utvecklad Tamagotchi. Det finns en mängd faktorer som avgör hur länge varelsen håller sig vid liv, exempelvis sjukdomar och om den får mat. Skulle varelsen dö så kan du enkelt starta om från början.

Tamagotchi finns i en mängd varianter med en hel uppsjö billiga kopior från olika tillverkare. Även Bandai Japan har släppt nyversioner tidigare, de flesta speciellt designade för den japanska marknaden.


Lästips: Nintendo slutar tillverka NES Classic MiniSå gäller också den nya versionen som inte kommer att lämna Japan såvida du inte finner en importör eller faktiskt besöker Japan. Cirka 15 dollar kommer den att kosta och lägger du vantarna på ett exemplar kan du åtminstone glädja dig åt att det inte finns någon text att läsa.

Du har din varelse, ikonerna som visar vad du gör med din Tamagotchi och knapparna. Någon manual behövs inte då produkten är så enkel att använda i grunden. Ett problem är som ovan nämnt att de nya versionerna inte släpps utanför Japan — och de som importeras kostar en hel del extra.

Därför kan det vara bra att hitta tredjepartsversioner från andra tillverkare som är liknande. Om du inte absolut måste ha en original-Tamagotchi såklart. Hade du en när de släpptes i Europa kring 1997? Kommentera gärna och berätta!

https://www.youtube.com/watch?v=YV_24hXdbOU

Läs mer om nyheten på Bandais officiella webbsajt (OBS! På japanska)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.