Din iPad 4 kan bytas ut mot en iPad Air 2 om den ska repareras

Apple iPad 4

Om du behöver reparera din iPad 4 kan du få en glad överraskning när du hämtar ut den från Apple. Tillverkaren har nämligen börjat ersätta modellen med iPad Air 2 vid vissa situationer.


Anledningen är att det inte finns tillräckligt med reservdelar för att utföra vissa reparationer. Och det är ju absolut inte negativt för kunden som har chansen att få en betydligt snabbare och bättre surfplatta i handen.

iPad 4 släpptes samtidigt med iPad Mini under 2012 medan iPad Air 2 kom två år senare. Snabbare processor, tunnare design och dubbelt så mycket internminne (2GB) gör underverk för upplevelsen.

Dessutom finns chansen att kunden som lämnat in sin gamla iPad får en ny med större lagringsutrymme. iPad Air 2 har idag (tidigare halva storleken) två storlekar på 32GB respektive 128GB där iPad 4 började på 16GB. Så med lite tur får man dessutom en bonusuppgradering.


Lästips: Analysföretagen eniga: iPad-serien tappar på marknadenEn sak man bör ha i åtanke är att Apple brukar erbjuda möjligheten till reparationer och support upp till fem år efter den initiala lanseringen i ett land. Det betyder att iPad 4 som släpptes i november 2012 börjar närma sig sitt slutdatum och därmed är det bråttom för alla som vill laga sina surfplattor av den modellen.

Föregångaren iPad 3 släpptes tidigare i mars samma år och här har femårsperiod redan nått sitt slut. Om man vill få den modellen reparerad är det upp på nåder av Apple som det går eftersom gränsen är passerad. Med lite tur kan man få sin surfplatta reparerad av tredjepart om det är skärmen som ska lagas, men annars kan det bli svårt.

Vi vet inte hur omfattande reparationsprogrammet ser ut för att få en iPad 4 utbytt mot en iPad Air 2. Apple har inte heller gått ut officiellt på sin webbsajt med saken utan håller det internt med butikerna, så du får helt enkelt fråga en representant i en Apple-butik om vad som gäller för just din enhet.

Läs mer om nyheten på 9to5mac.