Ta kontrollen över din tid vid Mac-datorn med Tomates — Time Management

tomates time management

Ta kontrollen över din tid vid datorn med Tomates — Time Management. En applikation som använder Pomodoro-tekniken för att göra ditt arbete effektivare och som även sparar en historik över hur du nyttjat applikationen.


Precis som alla andra applikationer som använder Pomodoro-tekniken visas en klocka som räknar ner från en angiven tid, oftast 25 minuter. Målet är att du ska arbeta intensivt och utan distraktioner med något under denna tidsperiod. När nedräkningen når sitt slut tar du en kort paus och upprepar.

Det finns superenkla Pomodoro-applikationer som enbart visar en klocka som räknar ner. Tomates har dock fler funktioner som gör applikationen smartare med flera samtidiga timers, möjligheten att spara historik, du kan sätta längden på pauserna och även ändra alarmljudet när en timer är klar.


Lästips: Så hanterar du stora mängder e-post – 3 smarta tips


tomates time management settings


Tomates — Time Management kostar en liten slant på Mac App Store men vi på Tekniksmart tycker att applikationen är värd sin kostnad. Det rör sig om några tior och rätt använd tjänar du in de pengarna efter bara några gångers användning — kanske inte i rena pengar men i tid och effektivitet.

Du behöver inte göra några inställningar om du inte vill, även om det finns en mängd för de som gärna petar i sådant. Bara starta applikationen, kör igång en timer och börja arbeta. Se bara till att undvika alla former av distraktioner, hela grejen är att du ska arbeta intensivt och med bara en ska tills timern har löpt ut.

Om du inte vill betala för Tomates

Tomates är givetvis inte den enda applikationen som designats för Pomodo-tekniken. Det finns en hel mängd gratisvarianter att testa om du vill prova på det hela innan ett köp.

Absolut enklast är att du letar fram din mobiltelefon, sätter en timer på 25 minuter och sen börjar arbeta. Principen är densamma som med Tomates, det är bara inte lika smidigt som att ha en applikation på datorn för det.

Du kan annars använda någon av de många webbsajter som erbjuder funktionaliteten gratis direkt i webbläsaren, som TomatoTimer. En snabb sökning på Google ger dig mängder av applikationer och webbsidor att prova.

Läs mer om Tomates — Time Management och köp via Mac App Store.