Nintendo Switch såldes bäst av alla spelkonsoler 2022 (Europa)

Animal Crossing Switch
Bildkälla: Nintendo

Nintendo Switch-serien sålde absolut bästa av alla spelkonsoler i Europa under 2022. Det avslöjar siffror till webbsajten Gamesindustry. Det bäst säljande spelet var FIFA 23.

Med några få undantag på specifika marknader så dominerade Switch och FIFA helt. Vilket inte är speciellt förvånande då de är ständiga storsäljare som alltid finns med på topplistorna.

Nintendo Switch har dessutom inte haft samma tillgänglighetsproblem som exempelvis Playstation 5. Den senare än en spelkonsol som varit omåttligt populär, men som varit nästan omöjlig att få tag på till schyssta priser.

Xbox Series X
Xbox Series X sålde bäst i Norge. Foto: Dmitry Novikov, Unsplash

Men trots problemet med för få leveranser så dominerade faktiskt Playstation 5 försäljningen i både Sverige och Danmark. I Norge så tog Xbox Series X/S hem vinsten istället.

Under året som varit såldes totalt 159 miljoner spel bara på den europeiska marknaden. Det låter mycket, men är faktiskt en kraftig minskning med 7,1 procent jämfört med 2021.

Via Gamesindustry

Vilken spelkonsol var mest populära 2022?

I Europa var Nintendo Switch mest populära under 2022. I Sverige och Danmark dominerade Playstation 5 medan Xbox Series X/S sålde bäst i Norge.

Vilket spel var mest populärt under 2022?

I Europa var det FIFA 23 som sålde absolut mest. Undantaget är Finland där utmärkta Elden Ring sålde bäst.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.