Nintendo Switch OLED ”Mario Red Edition” släpps den 6 oktober

Nintendo Switch OLED Mario Red Edition

Nintendo har lanserat en ny Switch OLED-variant som heter ”Mario Red Edition”. Precis som namnet antyder så är designen inspirerad av Mario Bros och ja, spelkonsolen är väldigt röd.

Spelkonsolen presenterades under ett Nintendo Direct-evenemang den 31 augusti och släpps som ett dragplåster tillsammans med det nya spelet ”Super Mario Bros. Wonder”.

nintendo switch joy cons mario red edition 2023

Den nya ”Mario Red Edition”-konsolen är helt röd. Det omfattar inte bara Switch OLED-konsolen utan även Joy-Con-kontrollerna och den tillhörande dockningsstationen. Till och med lådan går i röda toner.

På baksidan av dockningsstationen visas en mörk siluett från en hoppande Mario och du kan även hitta dolda mynt om du är skarpsynt.

Priset för härligheten är 349 USD vilket omräknat blir ungefär 4 800 kronor inklusive moms. Och då ingår INTE spelet Super Mario Bros. Wonder.

super mario bros wonder switch 2023.jpg
Det här spelet kostar dig många hundralappar extra.

Det kan jämföras med normalversionen av Switch OLED som i sitt enklaste utförande kostar cirka 3995 kronor. Med Zelda: Tears of the Kingdom är priset ungefär 4 400 kronor och föredrar du Pokémon Scarlet och Violet så är priset 4 500 kronor.

Själva spelkonsolen släpps den 6 oktober och går bara att köpa via Nintendos officiella webbsajt. Spelet Super Mario Bros. Wonder har en något senare lansering den 20 oktober och går att köpa via Nintendos e-butik.

Det här ingår med Switch OLED ”Mario Red Edition”

  • Nintendo Switch OLED ”Mario Red Edition”
  • Joy-Con (L)/(R) kontrollerna
  • Joy-Con handledsfäste
  • Nintendo Switch Docka
  • Joy-Con grepp
  • Nintendo Switch strömadapter
  • High speed HDMI-kabel

Åter igen, notera att spelet Super Mario Bros. Wonder INTE ingår i paketet. Du måste köpa det

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.