Bättre prestanda i Starfield med rätt drivrutiner från AMD (v28.8.2)

Starfield

Om du har ett grafikkort från AMD och planerar att spela Starfield så måste du uppdatera dina drivrutiner.

Varje gång ett nytt, stort spel släpps så förbättrar grafikkortstillverkarna sina drivrutiner för att de ska fungera optimalt med spelen.

Upp till 16 % högre prestanda med rätt grafikkort

Och Starfield är inget undantag. Enligt AMD:s egna tester så får du upp till 16 procents högre prestanda med de nya drivrutierna som har versionsnummer 23.8.2, jämfört med 23.8.1.

Testet utfördes med de dyrare grafikkorten RX 7900XTX och RX 7900XT. Om du har ett kort ur en annan serie får du räkna med att de 16 procenten inte gäller hela vägen.

Spelriggen som användes använde processorn Ryzen 7 7800X3D som är erkänt bra för just gaming. Till den följde 32 GB DDR5-minne och operativsystemet var Windows 11.

AMD körde sina tester med 4K-upplösning, men de har inte delat några officiella siffror på grafikinställningar eller vilka FPS:er de nådde. Så ta allt med en nypa salt.

Problem med Dynamic Resolution i Starfield

Även om nya drivrutiner generellt fixar många problem och svårigheter så är de aldrig helt felfria.

AMD säger att den som aktiverar Dynamic Resolution med 75 till 78 procent kan uppleva problem med ultrabreda gamingskärmar. Specifikt timeouts och grafikfel. AMD arbetar på en lösning tillsammans med Bethesda just nu.

Starfield släpps officiellt den 6 september. Om du har förhandsbeställt spelet och valt en av de dyrare premium-utgåvorna så kan du börja spela redan den 1 september.

Uppdatera dina AMD-drivrutiner här

Om du redan har drivrutiner installerade för ditt grafikkort så använder du det installerade grafikverktyget för att uppdatera drivrutinerna. Inga konstigheter helt enkelt.

Men, om du behöver ladda ner drivrutinerna eller vill läsa mer om vad nya versionen inkluderar så kan du hitta den officella nedladdningssidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.