Chockhöjning av priserna på Playstation Plus (ökar med 35 %)

playstation plus essential extra premium 2022 sony
Foto: Sony

Sony höjer priserna kraftigt på alla av Playstation Plus. Alla nivåerna får kraftiga prishöjningar som träder i kraft den 6 september 2023 för nya prenumeranter.

Om du är befintlig prenumerant på Playstation Plus så gäller de nya priserna först den 6 november 2023. Men! Om du gör någon som helst ändring i ditt befintliga abonnemang så får du betala det nya priset direkt.

Lästips: Har Playstation 5 stöd för Dolby Atmos? Här är svaret

Kostar upp till 35 procent mer varje år

Och det nya priset är inget att fnysa åt. Sony skruvar upp värmen rejält för prenumeranterna med upp till 35 procent högre månadspris och årspris.

  • Plus Essential: +33 procent
  • Plus Extra: +35 procent
  • Plus Premium: +33 procent

För Essential-prenumeranterna ändras årspriset från 60 till 80 USD. Vill du ha fördelarna som Extra-abonnemanget ger så kostar det dig 135 USD istället för 100 USD med årsbetalning.

Slutligen har vi det dyrast och mest kapabla Premium-abonnemanget. Och du får verkligen betala ett premiumpris – nu hela 160 USD istället för 120 USD.

Lästips: Sony Playstation 5 Marvel’s Spider-Man 2 Limited Edition

Playstation Plus Premium kostar 1 800 kronor per år

De europeiska priserna är istället följande:

  • Plus Essential: 71,99 euro
  • Plus Extra: 125,99 euro
  • Plus Premium: 151,99 euro

Omräknat blir det inga roliga siffror för oss i Sverige. Den svaga kronan jämfört med euron gör att vi får betala en saftig nota för nöjet att spela online och få ”gratisspel” varje månad”.

Essential kostar dig 852 kronor per år, Extra kostar dig 1 500 kronor och Premium kostar löjligt höga 1 800 kronor årligen.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.