Nintendo Switch har sålt i 20 miljoner exemplar

nintendo-switch-neon-joy-con

Nintendo Switch har sålt i fler än 20 miljoner exemplar. Konsolen mottogs initialt med viss skepsis och kritiken mot de få spel som fanns att köpa vid starten var inte nådig. Idag är ljudet något helt annat från kritikerkåren.

Med Switch lyckades Nintendo, efter visst besvär, få upprättning efter floppen med Wii U. Spelen blir allt fler, plattformen mer mogen för varje ny uppdatering, och den senaste kvartalsrapporten från Nintendo vittnar om hur Switch har blivit en enorm succé.

Mellan den första april och sista juni såldes Switch i hela 19,67 miljoner exemplar. Målet som Nintendo satt var 20 miljoner, men vi vågar säga att de var nära nog ändå.

Nintendo hoppas kunna sälja ytterligare 20 miljoner exemplar fram till mars månad 2019 när det ekonomiska räkenskapsåret slutar. Det kan bli en tuff uppgift då de tre första månaderna på räkenskapsåret såg 1,88 miljoner exemplar av Switch. En minskning från år till år.

En stor drivkraft till försäljningen är de stora spel som Nintendo släpper till Switch. Bland annat The Legend of Zelda: Breath of the Wild och Super Mario Odyssey har varit kraftigt bidragande till succén.

Spelet Mario Kart Deluxe har passerat milstolpen för 10 miljoner sålda exemplar, vilket gör att titeln hamnar i en superexklusiv skara titlar som gjort det för Switch. Idag är det faktiskt bara Super Mario Odyssey, men The Legend of Zelda: Breath of the Wild väntas passera senare under detta kvartalet.

I senaste kvartalsrapporten avslöjar Nintendo intäkter på 1,51 miljarder dollar, med en vinst på 275 miljoner dollar. Det är en ökning från år till år med 88,4 respektive 9,1 procent. Inte illa alltså.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.