Nintendo Of Europe SE tar över i Europa

Nintendo

Nintendo har meddelat att alla dotterbolag i Europa slås samman. Totalt går fem bolag ihop och bildar tillsammans Nintendo Of Europe SE.

Om du redan känner till namnet ”Nintendo Of Europe” så är det inte konstigt. Det är nämligen ett befintligt bolag som är verksamt på den tyska marknaden. Lägg till ”SE” på slutet och vi har det färdigar resultatet.

Lästips: Nintendo släpper ny och förbättrad Switch-modell

Totalt slås fyra entiteter ihop till en enda. Nintendo Frankrike, Nintendo Benelux (Belgien, Nederländerna och Luxemburg), Nintendo för iberiska halvön (Spanien, Portugal och Andorra), samt Nintendo Of Europe.

Målet är att skapa ett effektivare och mer strömlinjeformat bolag som i det långa loppet arbetar som ett mer enat bolag över hela Europa. En tydlig linje som helt slopar separata delar som arbetar utifrån specifika delar av den europeiska marknaden.

Förändringen sker gradvis och det är inte klarlagt hur användarna påverkas, om överhuvudtaget. Sannolikt kommer ett mejl skickas ut till alla som har ett Nintendo-konto där information om sammanslagningen delges.

Lästips: iOS 16 kan använda Joy-Con och Switch Pro från Nintendo Switch

Den första sammanslagningen sker i juli 2023 då Nintendo Frankrike och Nintendo Benelux slås ihop med Nintendo Of Europe. Därefter slås resterande dotterbolag ihop. I augusti 2024 ska hela processen vara klar och namnbytet ha skett.

Via Nintendo och NintendoLife

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.