Nintendo släpper ny och förbättrad Switch-modell

nintendo switch box 2019

Nintendo Switch släpps i en ny, marginellt förbättrad version. Den har identisk prestanda med sin föregångare – enda skillnaden är två extra timmars batteritid.

Nintendo Switch är knappast den snabbaste spelkonsolen på marknaden.

Faktum är att alla nyare spelkonsoler från Microsoft och Sony slår den på fingrarna i ren prestanda. Och det gäller även nya, förbättrade Nintendo Switch som släpps hösten 2019.

Den nya modellen har en marginellt uppgraderad insida som gör att batteritiden ökar med upp till två timmar jämfört med föregående modell.

Officella siffrorna från Nintendo är 4,5 till 9 timmars batteriti (upp från 2,5 till 6,5 timmar).

Anledningen till den ökade batteritiden är idag okänd

Batteriet är exakt samma som tidigare – alltså 4 310 mAh med tre timmars laddningstid. Och att pressa ut två extra timmar via mjukvaruoptimering är knappast möjligt på den här nivån.

Snarare handlar det om att Nintendo satt i samma optimerade Nvidia Tegra SoC-krets (processor och grafikkrets) som finns i kommande Switch Lite.

Vi vet att lagringsutrymmet har förändrats, vilket rent teoretiskt också kan göra skillnad.

Nya Nintendo Switch släpps i mitten på augusti 2019. Exakt datum är i skrivande stund inte känt. Prislappen landar runt vad första generationens Switch kostar, alltså cirka 3 500 kronor.

Switch Lite släpps den 20 september 2019 och kostar runt tusenlappen mindre. Alltså 2 500 kronor inklusive moms.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.