Netgear Orbi Voice – Mesh-router med Amazon Alexa

netgear orbi voice

Netgear har lanserat en Mesh-router som även kan användas som en Alexa-högtalare – Netgear Orbi Voice.

Mesh-nätverk är superhett på marknaden just nu, och många av de stora tillverkarna lanserar regelbundet produkter i kategorin för Mesh-lösningar. En av de tyngre namnen är Netgear som med nya Orbi Voice tar en ordentlig sving mot konkurrenterna.


Netgear Orbi Voice täcker ett område på 418 kvadratmeter. Den kan styras med Amazon Alexa och har en hygglig högtalare för podcasts eller musik. Den kan även användas med ett befintligt Orbi-nätverk om sådant finns i hemmet.

Cirkapriset för Netgear Orbi Voice är 300 dollar, eller cirka 3 400 kronor inklusive moms.

Netgear har arbetat tillsammans med kända Harman Kardon för hårdvaran till själva högtalaren. Integrationen med Alexa kommer från ett samarbete med Amazon, föga förvånande.

Orbi Voice har fyra mikrofoner som kan identifiera röstkommandon från bra avstånd. Det finns en frontpekad 3.5-tums woofer samt en 1-tums diskanthögtalare. Med en ansluten mobiltelefon styr du inställningar som bas och diskant.

Exakt när modellen dyker upp i Sverige återstår att se. Mesh är riktigt populärt just nu, men vi på Tekniksmart föredrar ethernet till AP-punkter runt om i hemmet. Snabbt, superstabilt och enkelt.

Vad föredrar du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.