Netflix vill inte släppa Marvel eller Star Wars — vill behålla serierna efter 2019

Netflix Logo 2016

Efter nyheten om att Disney tänker ta bort alla sina filmer från Netflix så kommer nu indikationer på att de båda parterna för samtal om att låta filmtjänsten behålla åtminstone delar i sitt utbud.

Enligt nyhetsbyrån Reuters tänker inte Netflix lägga sig platt i diskussionen utan för aktiva samtal med Disney om att fortsätta visa filmer ur Marvel- och Star Wars-serierna. Även efter 2019 då Disney väntas ha en egen filmtjänst.

Disney vill skapa en egen plattform för sitt material och kapa Netflix för att själva behålla den del av kakan som blivande konkurrenten håller för sig själv. Därför kan vi bara anta att Disney inte tänker släppa Marvel eller Star Wars speciellt billigt.

Bob Iger på Disney säger till Reuters i ett meddelande att företaget inte beslutat sig än för huruvida de själva ska erbjuda Marvel och Star Wars eller om licensiering fortsätter vara ett alternativ.

Netflix har på senare tid förstått att det kostar enormt mycket att skaffa licenser för storfilmer, något som bit för bit har fått över filmtjänsten till att köpa in eller skapa eget material som ett alternativ.

Det kanske fungerar just nu men många prenumeranter vill inte bara titta på Bollywood-filmer (som tydligen är mycket populärt att köpa in av Netflix) och egenproducerat. Det måste varvas med filmer av det större, mer kända slaget och här spelar både Marvel och Star Wars en stor roll.

Det märks inte minst på aktiekursen där Netflix värde tappade med fem procent efter nyheten om att Disney tänker bryta sig loss från filmtjänsten. Och faktumet att den snabbt ökade med 1,3 procent igen efter nyheten om fortsatta samtal.

Om allt skulle fallera mellan de båda parterna så har Netflix (än så länge) visserligen en mängd filmer från Illumination Entertainment och Dreamworks Animation att luta sig på. Ni vet, skaparna av Despicable Me och Shrek. Inga småfilmer och då tänker vi främst på Despicable Me-serien med fyra filmer (vi inkluderar Minions-filmen så klart) som blivit otroligt populära.

Vilka filmer vill du gärna se på Netflix, och vad tycker du om att filmtjänsten vill satsa mer på egenproducerat innehåll? Lämna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.