Netflix stoppar tjuvtittare – åtgärder mot proxy & VPN

Netflix WIndows 10

Netflix kommer att arbeta hårdare för att stoppa obehörigt tittande på filmer som inte borde vara tillgängliga. Idag är det förhållandevis enkelt att ta sig runt de landsbegränsningar som implementerats och som Netflix tvingas forcera av licensrättigheter i olika länder.


  • Netflix har hårda krav på sig från filmbolagen om att stoppa obehörigt tittande
  • Licenser för specifika marknader ställer till det för användarna
  • VPN-tjänster stoppas av Netflix – ditt konto kan stängas ner
  • Här är smarta tipsen du behöver för Netflix

Med en proxy- eller VPN-anslutning kan man lura Netflix till att man är i ett annat land vilket öppnar upp för andra filmer och serier som inte får visas i Sverige. Det finns en stor frustration kring begränsningarna och Netflix erkänner att de de både känner till och förstår den.

Tyvärr hindrar det inte filmbolagen från att ställa stränga krav på visningen och det betyder dessvärre att Netflix måste göra något åt tjuvtittandet. De skyddsfunktioner som implementerats av filmtjänsten kommer att stärkas med bättre detekteringslösningar som ska hitta och stoppa proxy- och VPN-användare.

Relaterat: NETFLIX BLOCKERAR AKTIVT VPN-TJÄNSTER

Kan lämna för Popcorn Time

Nyligen fick ytterligare 130 länder tillgång till Netflix men många av dessa kommer inte att ha lika stort utbud som exempelvis våra nordiska länder. Risken är stor att en del av användarna börjar söka efter lösningar för att bättra på ett magert utbud och det lär inte falla i god jord hos filmbolagen.


En annan risk är att de som är medvetna om vad som finns på marknaden istället går till Popcorn Time som har ett utmärkt utbud (om än olagligt sådant) och med nyare filmer. Helt gratis. Det där dock en tjänst som inte bör användas om man inte vill vara på fel sida av lagen så använd Popcorn Time med stor försiktighet.