Inget tyder på att Apple Watch 2 släpps i mars

Apple Watch 950 x 500 px

Apple Watch 2 kommer inte att lanseras i mars som tidigare rapporterats utan snarare i september som de första uppgifterna pekade på. Informatörer inifrån den kinesiska tillverkningsindustrin fullkomligt spyr ut detaljer efter detaljer men det börjar bli så omfattande att man inte vet vad som kan tänkas vara korrekt.

Hittills har Apple visat en enastående känsla för detaljer och det vore logiskt att Cupertino-företaget hålla en 18-månaderscykel mellan första- och andra generationens Watch-modeller snarare än att skynda ut nya smarta klockan.

Vad Apple kan tänkas förbättra under denna period återstår att se men den som har avvaktat ett köp för att nästa modell ska komma inom den närmsta framtiden kanske bör köpa Watch i alla fall. Det lär dröja åtta månader till innan vi får se nästa modell och vi vet inte till vilket pris.

Ben Bajarin på Creative Strategies har gjort närmare undersökningar kring de underhållslinjer som upprätthåller Apples tillförsel av komponenter för tillverkning. Enligt Bajarin finns inga tecken på förändringar som får honom att tro på en lansering av Watch 2 inom de kommande månaderna.

Bättre batteritid är en förhoppning

När nya modellen faktiskt släpps hoppas vi bland annat på förbättringar som bättre batteritid som sträcker sig längre än en dags användning. Mycket finns att optimera för Apple och intresset hos såväl entusiaster som nyfikna är skyhögt – för att inte alla om konkurrenterna.

Enligt en marknadsundersökning stod Apple Watch för hela 52 procent av det totalt skeppade antalet smarta armbandsur under 2015. Det är en anmärkningsvärt hög siffra som lär få de andra tillverkarna att ta sig en ordentlig fundering. Vad krävs för att bryta Apples dominans?

Om vi får se en ny Watch-modell i mars eller april lär det bli en med mindre uppgraderingar snarare än en Watch 2. Lite bättre batteritid, lite bättre prestanda. På sin höjd. Dock tror vi mer på september då Apple sällan gör ”små uppgraderingar” och det finns ingen vinst i att göra en Watch 1.5.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.