Netflix slutar fungera på prylar från Samsung TV och Roku

Netflix Logo 2016

Netflix stänger ner sina appar i en rad prylar. Bland annat mediaspelare och TV-apparater. Och om du drabbas har du inget annat val än att kolla på Netflix någonannanstans. Här är enheterna som drabbas.


  • Gäller äldre prylar
  • Netflix-apparna slutar helt att fungera
  • Du måste skaffa andra prylar som kan köra Netflix

Lästips: Snart fungerar Netflix på Google Nest Hub

Enligt Netflix är det tekniska begränsningar som gör att filmtjänsten slutar fungera på ett utvalt antal prylar världen över.

Exakt vilka tekniska begränsningar vill inte Netflix avslöja, men däremot när apparna stängs av och vilka produkter som drabbas.

Den 1 december 2019 är datumet som gäller och drabbade enheterna är TV-apparater från Samsung samt mediaspelare från Roku.


TV-apparater från Samsung (2010/2011)

Om du har en TV-apparat från Samsung med bokstäverna ”C” eller ”D” i modellnumret så omfattas enheten. Det handlar uteslutande om äldre modeller från 2010 och 2011 vilket begränsar omfattningen.

För att kolla om just din TV är drabbad så kan du kolla modellnumret på enhetens baksida, alternativt öppna menyn i TV:n och gå till alternativet ”Kontakta Samsung”. När du gör det visas modellnumret på skärmen.

Mediaspelare från Roku

Totalt sex mediaspelare från Roku drabbas av nerstängningen. Det handlar om modellerna Roku XR, XD, SD, 2100X, 2050X och 2000C. Även modeller som inte har stöd för automatisk uppspelning av nästa serieavsnitt omfattas.

Så kan du kolla på Netflix igen

Tacksamt nog är det varken knepigt eller speciellt dyrt att komma igång med Netflix igen.

Allt du behöver är en Chromecast samt en hyggligt modern mobiltelefon, surfplatta eller dator som kan strömma Netflix till Chromecasten. Svårare än så är det inte – och du kan skaffa en Chromecast för cirka 400 kronor (1080p) respektive 750 kronor (4K).

Om du vill kolla på nerladdad film och liknande så behöver du ett mediacenter istället. Då kan vi rekommendera Nvidia Shield TV-serien med modeller från 2017 och 2019. Båda är utmärkta men tämligen dyra jämfört med en Chromecast.