OWC Thunderbolt 3 Pro Dock

owc thunderbolt 3 pro dock

Om du letar efter en högkvalitativ och funktionsrik Thunderbolt-docka till din Mac-dator så ska du kolla närmare på OWC Thunderbolt 3 Pro Dock.

  • Separat nätdel på 150 watt ingår
  • DisplayPort, Thunderbolt, USB, Ethernet och mer
  • Extrem prislapp på 4 100 kronor

Vad är OWC Thunderbolt 3 Pro Dock?

OWC Thunderbolt 3 Pro Dock är en funktionsrik Thunderbolt-docka av typen 10-i-1. Det betyder att enheten har hela tio portar av olika slag.

För att driva allt som kan anslutas medföljer en extern 150 watts nätdel. Den kan användas till att ladda en bärbar dator och klarar en vanlig 13,3-tums Macbook Pro utan problem; dock är den något svag för en 15,6-tumsmodell om man vill pressa Thunderbolt-dockan till det yttersta.

owc thunderbolt 3 pro dock 1

Det finns även en inbyggd fläkt som håller värmen i schack. Vid låg belastning kan fläkten temporärt stängas av för att minimera onödigt ljud vid användning.

Enligt OWC designades Thunderbolt 3 Pro Dock primärt för professionella användare som arbetar med bild- och videoredigering.

Vilka anslutningar har OWC Thunderbolt 3 Pro Dock?

owc thunderbolt 3 pro dock specs

För anslutning av skärmar finns DisplayPort 1.2 och Thunderbolt 3 att tillgå. Upp till två 4K- eller en 5K-skärm kan anslutas.

För externa hårddiskar finns eSATA och vill du läsa minneskort finns läsare för CFast 2.0 och SD 4.0 med hastigheter upp till 370 MB/s.

Vidare finns en ethernet-port för 10 GbE och tre USB 3.2 Gen 2-portare. De tre USB-portarna stöder 10 Gbps-hastigheter och är för extra tillbehör som datormus och tangentbord.

Vem ska köpa OWC Thunderbolt 3 Pro Dock?

OWC Thunderbolt 3 Pro Dock är rejält kostsam med ett cirkapris från 339.99 USD, eller cirka 4 100 kronor inklusive moms. Det särskiljer modellen från i princip alla andra modeller på marknaden idag – rejält.

Det är tydligt att OWC Thunderbolt 3 Pro Dock är designad för professionella användare som kräver det där extra av en Thunderbolt-docka.

Den som vill köpa OWC Thunderbolt 3 Pro Dock ställer höga krav på antalet anslutningar, prestanda och stabilitet. Det finns ett stort behov av många samtidiga anslutningar och tillräckligt med spänning för att använda dem, samt ladda bärbara datorn.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.