Netflix säger upp 300 anställda (juni 2022)

netflix logo building unsplash cameron venti
Foto: Cameron Venti, Unsplash

Streamingjätten Netflix meddelar att 300 anställda får lämna företaget. Anledningen är Netflix fortsatta investeringar i framtiden där bolaget måste balansera kostnaderna mot de minskade intäkterna.

Det här är andra gången på kort tid som anställda tvingas lämna företaget. För bara en månad sedan så sades 150 personer upp från Netflix, många av dem deltidsanställda och konsulter.


Spotify samarbetar med Netflix om soundtracks & spellistor

En talesperson på Netflix säger att det främst handlar om anställda i USA och att uppsägningarna är drivna av företagets behov snarare än hur enskilda personer presterat.

Netflix har idag cirka 11 000 anställda globalt, vilket betyder att de två uppsägningarna tillsammans står för ungefär fyra procent av företagets totala arbetsstyrka.

Uppgifter till webbsajten Variety visar också att Netflix har kapat en hel del interna projekt för att minska kostnaderna. Bland annat den animerade serien Wings of Fire, serien Antiracist Baby och filmen With Kind Regards From Kindergarten.

Netflix slutar producera film och serier i Danmark

Netflix har även lagt ner dokumentärer som Stamped: Racism, Antiracism, and You samt Stamped From the Beginning. Bara för att nämna några av de nedläggningar som skett nyligen.

Filmtjänsten har tappat användare under första kvartalet 2022 och stramar åt livremmen för att möta den ökade kostnaden i framtiden. Samtidigt menar Netflix att lösenordsdelning är en stor del av problematiken till varför de förlorar användare, och företaget arbetar just nu med att försöka få lösenordsdelare att betala för just den förmånen.

Netflix säger slutligen att tjänsten kan förlora ytterligare två miljoner prenumeranter bara under andra kvartalet 2022.

Via Engadget och Variety

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.