Netflix planerar för fler filmer och serier i 4K

netflix-logo-bw

Använder du Netflix, har en tv-apparat som klarar 4K och en internetanslutning på 25 Mbps eller högre? Då lär du uppskatta att Netflix planerar betydligt mer högupplöst material inom en överkomlig framtid.

Bland annat kommer nära alla Netflix egenproducerade serier att vara i 4K och enligt filmtjänstens Neil Hun (Chief Product Officer). Redan idag finns House of Cards, Orange in the new Black och Daredevil som högupplösta serier.

Förutom nya serier i hög upplösning så kan vi vänta oss HDR-material som drar nytta av den senaste tekniken i tv-apparater som stöder detta. Det betyder en klarar bild med högre ljusstyrka vilket ger en naturligare upplevelse.

Neil Hunt tror inte att den typen av tv-program med tablåer som vi har idag finnas kvar om en fem år. Istället är det filmtjänster likt Netflix som väntas dominera med valbarheten att i att själv kunna bestämma vad man ska titta på och när. Vi på Tekniksmart kan inte annat än hålla med om att det är en trolig utveckling, även om det lär dröja mer än fem år.

Hur använder du din tv? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.