Komedispecial med Chris Rock är första direktsändningen på Netflix

Netflix
Foto: Thibault, Pening, Unsplash

Netflix meddelar att de planerar att göra sin första direktsändning tidigt under 2023. Och det är ingen mindre än Chris Rock som får äran att visas under sändningen med en helt ny komedispecial för evenemanget.

Det är i skrivande stund inte helt klarlagt när direktsändningen med Chris Rock kommer att ske. Men klart är åtminstone att den visas tidigt under nästa år. Visningen sker globalt på alla marknader där Netflix finns.


Lästips: Netflix lanserar billigare abonnemang med annonser

Lästips: Använd inte Netflix med Chrome och Safari – bildkvaliteten blir sämre

Det nya draget med direktsändningar på Netflix är inget nytt inom streamingvärlden. Snarare är det så att filmtjänsten är något sen på bollen då flera konkurrenter redan har testat den möjligheten tidigare.

Bland annat har Disney+ live-strömmat Oscars-nomineringarna tidigare i februari och under hösten 2022 visas live-avsnitt av Dancing with the Stars. Amazon Prime Video sänder NFL-matcher och Apple TV+ visar Friday Night Baseball.

Observera att direktsändning inte är samma sak som live-sändning. Netflix kommer att visa en förinspelad komedispecial vid ett specifikt tillfälle snarare än att live-strömma den medan Chris Rock står på scenen.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.