Netflix har släppt två nya gratisspel – Bowling Ballers & Asphalt Xtreme

Netflix

Film- och speltjänsten Netflix har släppt två nya spel för Android och iOS. De ingår kostnadsfritt i ditt Netflix-abonnemang och finns tillgängliga idag.

Netflix har sedan tidigare fem andra spel som du kan köra i din mobiltelefon: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast och Teeter Up.

Läs mer: Netflix blir dyrare – höjer priserna rejält (oktober 2021)

Bowling Ballers

Det här är ett helt nytt spel som utvecklats specifikt för Netflix. Det är utvecklat av spelstudion Frosty Pop som även utvecklat Shooting Hoops och Teeter Up, två spel som redan finns på Netflix idag.

Precis som namnet antyder så är det ett bowling-spel, men kanske inte den mening som du initialt tror. Du har en vääääldigt lång bowlingbana med både käglor att träffa och hinder att undvika. Målet är att träffa så många bonusar och käglor som möjligt innan du når målet – och utan att träffa några hinder längs vägen.

Precis som Asphalt Xtreme så är Bowling Ballers helt exklusiv för Netflix-abonnenter idag. Se fler bilder och läsa mer om Bowling Ballers på nedladdningssidan på Google Play Store och Apple App Store.

Asphalt Xtreme

Du kanske fortfarande kommer ihåg Asphalt Xtreme sen tidigare då spelet faktiskt har funnis en del år. Det är först nu som bilspelet introducerades på marknaden igen via Netflix.

I Asphalt Xtreme kör du offroad-bilar av olika slag, exempelvis monstertrucks, i olika scenarion och områden. Det finns totalt fem olika spellägen, 300 olika evenemang i spelet och en hel rad med utmaningar. Upp till åtta spelare kan köra i samma race.

Spelet fanns att köra fram till den 30 september 2021 innan utvecklaren Gameloft stängde ner titeln inför nylanseringen på Netflix. Det finns inga in-app-köp eller annonser – du kan installera, spela och slippa alla extra kostnader och reklam.

Se fler bilder och läs mer om Asphalt Xtreme på Google Play Store och Apple App Store.

Läs mer: Error D7355 och D7356 på Netflix – så löser du DRM-felet

Så spelar du Bowling Ballers och Asphalt Xtreme

För att komma åt spelen måste du använda Netflix-appen för iOS eller Android. Du måste också ha ett abonnemang på Netflix för att kunna spela dem på din mobiltelefon. Om du har en Android-telefon klickar du på “Get game” för spelet du vill köra och har du en iPhone öppnas App Store så att du kan ladda ner spelet den vägen istället.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.