GitHub var offline under två timmar – miljontals utvecklare påverkades

github-logo

GitHub hade stora problem med sin tjänst under lördagen. Ungefär klockan 21.45 på kvällen noterade många att sajten låg nere och många av funktionerna kring GitHub helt slutat att fungera.

Den Microsoft-ägda tjänsten var i i princip helt oåtkomlig för tusentals eller till och med miljontals användare världen över under två timmar. Under den tiden gick det inte att använda API:er, uppdatera kod eller komma åt webbsajten.

Läs mer: Microsoft köper GitHub – betalar 66 miljarder kronor

Under de två timmarna som GitHub var nere visades ett kort meddelande – “We’re investigating errors affecting most GitHub services” – på den officiella statussidan för tjänsten. Idag har alla tjänster återställts och fungerar korrekt igen.

Det finns idag fler än 73 miljoner utvecklare som på något vis användare GitHub för sina projekt och som versionshanterare för kod. Bland de riktiga tungviktarna som officiellt använder tjänsten finns Apple, Facebook, Google och Amazon.

Gårdagen var inte första gången som GitHub legat nere. Även i juni 2020 var tjänsten oåtkomlig under två timmar.

Läs mer: Windows Defender får toppbetyg i nytt test från AV-TEST (november 2021)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.