Netflix har fått stöd för picture-in-picture med Android 8.1

Netflix Logo 2016

Netflix har fått stöd för picture-in-picture (PiP) med Android 8.1 ”Oreo”. Det betyder att du kan ha ett litet fönster med den film eller serie som körs, synlig på skärmen även när du lämnar Netflix-appen.

Det är ingen nyhet att Netflix gärna hoppar på tåget med nya funktioner och tekniker när de kan. Med PiP-stödet som introducerades med Android 8.0 valde filmtjänsten dock att vänta till nästa stora uppdatering, nämligen Android 8.1.


Allt du behöver göra är att uppdatera Netflix-applikationen, starta en film eller serie, och sen trycka på telefonens hemknapp. Du lämnar Netflix men en liten ruta fortsätter att visas på skärmen. Praktiskt och enkelt.

Funktionen är exklusiv för Netflix på Android 8.1, så alla tidigare versioner kommer inte att fungera. Det finns i skrivande stund ingen information om varför det är så, men vi hoppas Netflix ger oss en officiell förklaring.

netflix android pip
Bildkälla: 9to5google

Idag är det vanligare med stöd för picture-in-picture på datorskärmar anslutna till flera samtidiga bildkällor. Som att använda den med både en dator och spelkonsol vid samma tillfälle.

Det är mer rimligt på en större skärm som kan hantera flera källor utan att det blir väldigt små fönster. På mobiltelefonen däremot är det något annat. Netflix-rutan är försvinnande liten och vi ställer oss undrande till hur många som faktiskt kommer att uppskatta PiP-stödet.

Vad tror du? Är det något för dig, eller är det något helt onödigt på mobiltelefonen. Skriv en kommentar och berätta vad du tycker!

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.