Netflix fungerar inte med Nintendo Switch — endast spel som gäller

Nintendo Switch

Nintendo har bekräftat att kommande spelkonsolen Switch inte har stöd för Netflix. Faktum är att konsolen inte kan användas med någon film- eller musiktjänst överhuvudtaget.

Anledningen är att Nintendo vill fokusera helt på spelupplevelsen och tvingas därför lämna en del önskvärda funktioner ogjorda. Något som går helt emot vad konkurrenterna gör idag med sina spelkonsoler.

Där Microsoft och Sony fokuserar på att göra sina spelkonsoler i Xbox- och Playstation-serien så kompletta mediamaskiner som möjligt vilket alltså Nintendo att gå en annan väg.

De onlinefunktioner som Switch erbjuder kan till största delen styras av en mobilapplikation. Med denna kan användaren bland annat hitta onlinematcher för spel, röstkommunikation och mycket mer.

Och då Nintendo väljer att fokusera på spel så är det underligt att Switch inte kommer med just ett sådant. Nintendo har bestämt att spel måste köpas till separat, och slutkostnaden med konsol lär hamna på minst 4 000 kronor.

Switch får dåligt stöd från utvecklare

Eftersom spel är en så stor del av Switch funktionalitet är det viktigt att det finns många till spelkonsolen. När Switch släpps ska det finnas fem speltitlar redo och ett 80-tal är idag under utveckling.

Tyvärr verkar det som att flera spelutvecklare inte sätter några större förhoppningar på brett stöd inom spelbranschen. En av de tyngre anledningarna är att hårdvaran är betydligt långsammare än vad PC, Xbox One och Playstation 4 erbjuder.


Lästips: Nintendo bekräftar sista spelet till Wii U — Breath of the Wild


Det betyder att spelutvecklarna nöjer sig med de tre konkurrenterna och inte kompromissar för att släppa till Nintendo Switch. Om vi ska tro utvecklaren Mohammad Alavi som arbetar hos utvecklaren Respawn verkar Nintendo också tvingas kompromissa med sina spel.

Enligt honom är The Legend of Zelda: Breath of the Wild identisk till Wii U och Switch. Eftersom Switch trots allt är kraftfullare än Wii U hoppas vi verkligen att så inte är fallet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.