Netflix Calibrated Mode kommer till Panasonic

panasonic tv netflix calibrated mode settings 2019

Panasonic har lanserat fyra nya TV-apparater – GZ2000, GZ1500, GZ1000 och GZ950 – med OLED och ett speciellt filmläge kallat ”Netflix Calibrated Mode”. Här förklarar vi vad filmläget gör för dig.

Vad är Netflix Calibrated Mode?

Netflix Calibrated Mode är ett speciellt läge i TV:n som automatiskt justerar vissa inställningar för optimal bildvisning i Netflix.

Filmläget gör att du får en bildvisning som motsvarar vad Netflix anser är optimalt när filmtjänsten optimerar sina egna bidskärmar.

I praktiken handlar det om att få bästa möjliga färgvisning och kontraståtergivning.

Vilka Panasonic TV har Netflix Calibrated Mode?

  • GZ2000
  • GZ1500
  • GZ1000
  • GZ950

Panasonic har i skrivande stund fyra TV-modeller som stöder Netflix Calibrated Mode. Alla fyra är OLED-TV

Yasushi Murayama är ansvarig för ljud- och videoprodukter i Europa. Han säger i ett uttalande att samarbetet med Netflix gör att företaget kan ge bättre bildkvalitet till fler tittare.

Temat för Panasonic under 2019 har varit att levererar ”mer” Hollywood till ”fler” hem. Det har vi gjort genom att släppa Dolby Vision och Dolby Atmos hela vägen ner till våra grundmodeller. Med detta samarbetet med Netflix så gör vi det igen: tar studiokvalitet till fler tittare.

Yasushi Murayama, Panasonic

För att kunna använda filmläget krävs att du använder den inbyggda Netflix-appen. Det går inte att använda någon annan app – varken via Chromecast eller HDMI-ansluten dator.

Du aktiverar läget via inställningarna som vilken annan inställning i Panasonics menysystem.

Finns Netflix Calibrated Mode bara i Panasonics TV-modeller?

Du är inte begränsad till att köpa TV från Panasonic om du vill ha Netflix Calibrated Mode.

Sony erbjuder exakt samma funktionalitet i sin Bravia Masters-serie med TV-modeller. Det omfattar bland annat A9F och Z9F. Den förstnämnda är en OLED- medan den senare är en LED-modell.

Faktum är att Netflix Calibrated Mode utvecklades av Sony i samarbete med filmtjänsten. Filmläget debuterades med fjolårets modeller från Sony.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.