Netflix blockerar oskyldiga för att andra använder VPN-tjänster – erbjuder INGEN hjälp

Blockerar IP-adresser för hela byggnader och områden

Netflix

Om du blir påkommen med att använda VPN när du kollar på Netflix så riskerar du att bli utsparkad från tjänsten. Permanent.

Att medvetet ta den risken och bli utsparkad är en sak, men att bli permanent blockerad för att någon annan i närheten gör det är däremot något helt annat.

Lästips: Netflix höjer priserna rejält (oktober 2021)

Och det är precis vad många fått uppleva efter att Netflix börjat blockera IP-adresser för hela områden.

The collateral damage is that you have hundreds of thousands of legitimate residential Netflix subscribers blocked from accessing Netflix’s local country full catalog from their home.

Talesperson för WeVPN kommenterar Netflix blockader.

Problemet gäller för de som har en internetanslutning kopplad till exempelvis en bostadsrättsförening som har samma IP-adress till en hel byggnad eller ett område med flera boende.

Det räcker med att en eller några som är anslutna till IP-adressen ska bryta mot Netflix VPN-regler för att alla, oavsett om de använder VPN eller inte, ska blockeras från tjänsten.

Netflix har ingen lösning för de som är oskyldigt drabbade

Och Netflix har ingen lösning i skrivande stund. Om du kontaktar Netflix idag så får du uppmaningen att kolla med internetleverantören om IP-numret är associerat med användning av VPN- eller proxytjänster.

Du kan läsa mer om Netflix råd och hjälp kring användning av VPN-tjänster här.

Vi förstår att Netflix vill blockera användare som kringgår deras regler, men att sparka ut många oskyldiga för att en enda individ använder VPN känns knappast rimligt. Och att sen inte bry sig om att hjälpa de som drabbats är ännu värre.

Läs mer: Falska Netflix-appen FlixOnline sprider skadlig kod på Android

Förhoppningsvis tar sig Netflix i kragen och gör något för att assistera i de fall när hela områden blockerats felaktigt. Annars riskerar Netflix att få en hel del kritik riktad mot sig i framtiden.

Uppdatering:

Netflix har nått ut till TorrentFreak och säger att de arbetar för att återställa åtkomsten till de som felaktigt drabbats av blockeringen. Netflix säger också att de inte blockerar all åtkomst, utan fortsätter erbjuda originalinnehåll för den som vill se det.

Läs mer om nyheten på TorrentFreak här och Techspots webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.