Netflix: 4K-stöd till Playstation 4 & Xbox One

Netflix logo

Nya konsolerna stöder 4K enligt Netflix

Netflix säger att kommande varianter av Xbox och Playstation har stöd för 4K-uppspelning.


Neil Hunt är produktansvarig på filmtjänsten och enligt honom har Sony lovat att stödet för högupplöst film kommer med nästa konsol, kanske redan innan slutet på året.

Inga kommentarer

Lika spännande är ett eventuellt stöd för HDR-tekniker som hindrar att detaljer försvinner helt i högdagrar och skuggor. Detta är dock mindre troligt än 4K-stöd enligt Netflix.

Tyvärr är detta också allt vi fått reda på av Netflix då filmtjänsten inte har några planer på att diskutera framtiden för Sonys konsol mer än vad man redan gjort. Sony lär dessutom inte bekräfta något, speciellt inte då det kan påverka försäljningen av Playstation 4 idag.

Det är inte konstigt om Netflix ser fram emot 4K-stöd i morgondagens konsoler då filmtjänsten redan idag har högupplöst material att erbjuda och dessutom appar till båda konsolerna. 4K blir allt mer vanligt i hemmen och tillgängliga filmerna allt fler.

Släpps med två års mellanrum

Gällande de nya konsolerna så ska uppgraderade varianter släppas med två års mellanrum. Varken Microsoft eller Sony lär dock göra några större förbättringar gällande prestandan då det skulle ge en negativ relation till ägarna av de första modellerna av Playstation 4 och Xbox One.

Undertecknad äger själv en Playstation 4 men ingen 4K-tv. Om det släpps nya konsoler i höst eller vinter med 4K-stöd så är det inget som lockar – däremot om man lyckas få ner värmeutvecklingen så att fläktarna kan jobba långsammare och därmed tystare. Inte heller skulle det skada om storleken på konsolerna gick ner något med nästa variant.

Vilka nyheter skulle ni vilja se i nästa variant av Playstation 4 och Xbox One?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.