Nya musiktjänsten från Apple stöder inte Windows Phone

beats-music-logo


Windows Phone lämnas i kylan

Nya musiktjänsten från Apple och Beats Music kommer endast att fungera med Android och IOS. Det betyder att Windows Phone lämnas helt ute i kylan med varken applikation eller webbstöd – allt kommer istället att fungera med konkurrenternas plattformar.

Anledningen ska vara det bristande användarunderlaget som gör att den befintliga appen för Beats Music inte underhålls i framtiden. Inte heller webbläsaren i Windows Phone kommer att göra någon nytta då den Flash-baserade webbtjänsten försvinner.

Ljusglimt med Windows 10

Vi vet inte vad nya musiktjänsten heter eller när den kommer. Däremot så vet vi att Windows Phone har konkurrerande alternativ som Spotify att tillgå och därmed behöver ingen känna någon större sorg över den bristande kärleken i Apples beslut.

Med Windows 10 på gång till hösten så lär vi trots allt få se åtminstone begränsat stöd nya musiktjänsten tveklöst kommer att fungera på datorer med nya operativsystemet. En webbapp till datorn lär fungera med smartphones som kör samma plattform, så kanske får vi en liten öppning den vägen.


Vilken musiktjänst brukar du använda?